slideshow 1

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny a jubileumi tanévben az Eötvös Gyakorlóiskolában

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fennállásának 50 éves évfordulójának tanévében, a 2019/2020-as tanévben meghírdetett Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny díjazottai, - a rendkívüli helyzethez igazodva - rendkívüli módon vették át az oklevelet és jutalmakat. A szóbeli forduló megszervezésére a koronavírus miatt nem kerülhetett sor, így az OKTV és egyéb versenyek gyakorlatát követve, a versenyzők írásbeli fordulón elért eredménye alapján készült el az eredménylista.

A versenyre 65 iskolából 796 tanuló nevezett: 7-10. osztályból 630 tanuló, 5-6. osztályból 166 tanuló. Az írásbeli forduló január 28-án lezajlott. Minden kategóriában maximum 50 pontot szerezhettek a versenyzők.  Az áprilisra tervezett szóbeli fordulót későbbi időpontban sem volt lehetőség megszervezni. A 7-10. osztályosok közül évfolyamonként 16-18 tanuló kapott meghívást és vett volna részt a szóbeli fordulón.

 

A döntőbe 32 iskolából kaptak meghívást a tanulók.

 

A meghívás feltétele volt:

 

7. osztály: írásbeli fordulón legalább 36 pont elérése,

8. osztály: írásbeli fordulón legalább 42,5 pont elérése,

9. osztály A csoport: írásbeli fordulón legalább 38 pont elérése,

9. osztály B csoport: írásbeli fordulón legalább 42,5 pont elérése,

10. osztály A csoport: írásbeli fordulón legalább 46 pont elérése,

10. osztály B csoport: írásbeli fordulón legalább 43 pon elérése.

 

A 7-10. osztályosok részére meghirdetett kétfordulós tanulmányi Versenyt a Nemzeti Tehetség Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásával szerveztük. A verseny további támogatóinak (Budapesti Francia Intézet, Raabe Klett Kiadó, Lexika Kiadó) köszönhetően nyílt lehetőség további jutalmak kiosztására, illetve díjazni tudtuk az 5-6. osztályos tanulókat is, akik az írásbeli fordulón elért pontszám alapján 1-10. helyezést értek el.

 

Az okleveleket, könyvjutalmat és tárgyjutalmakat postán juttattuk el az intézményekbe, ahol a versenyzők a bizonyítvány mellett a megérdemelt ajándékot is átvehették.

 

A versenyen legeredményesebben szereplő versenyzők, 1. helyezettek:

  • 5. osztály: György Paula (Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI),
  • 6. osztály: Mucsi Molli (Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola,
  • 7. osztály: Bukovinszki Balázs (Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI),
  • 8. osztály: Varga Anna (Körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola)
  • 9. osztály A csoport: Csapó Adél Zsófia (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, Budapest), Körtvélyes Kornél (Pannonhalmi Bencés Gimnázium),
  • 9. osztály B csoport: Silye Borbála (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium),
  • 10. osztály A csoport: Kovács Kevin (Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium),
  • 10. osztály B csoport: Zay Zsombor (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium), Németh Anna (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium),

További eredmények:  https://eotvos.nye.hu/franciaverseny

Ebben a tanévben a verseny döntőjének szervezésekor kettős jubileumhoz méltó rendezvény megvalósítására készültünk: iskolánk fennállásának 50 éves évfordulója, az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny 10 éves évfordulója az intézményben. A meghívott vendégek és a támogatók köre garancia lett volna egy sikeres rendezvény lebonyolítására. A kettős jubileum alkalmából egy virtuális visszatekintéssel idézzük fel az elmúlt 10 évet: https://youtu.be/4C8_CUn_9Xk!

 

Az eredményekhez gratulálunk!

 

 

Nagyné Mussó Judit, franciatanár- versenyszervező

(Fotó: Nagyné M.J.)

 


 

2016, Nyiregyhaza