slideshow 1

A Tanítsunk Magyarországért program laptop átadó rendezvénye

2020. szeptember 30-án egyidejűleg négy egyetemen zajlott az a laptop átadó rendezvény, amely a Tanítsunk Magyarországért Program és az ABC Alapítvány segítségével összesen 95 mentoráltat juttatott laptophoz.   

A Nyíregyházi Egyetem mentorai által patronált tanulók közül 13 mentorált kapott lehetőséget a jó minőségű eszközökkel digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez, ezzel is segítve éltcéljaik megvalósulását. Mentoraik segítségével játékosan ismerik majd meg a tanulók a munkaerőpiacon is nélkülözhetetlen programok használatát. A tanulóknak havonta kell „miniprojekteket” készíteniük melynek célja, hogy a programokat felhasználva a mentorálás során szerzett tapasztalataikról, céljaikról számoljanak be a gyerekek – tájékoztatott Dr. Baracsi Ágnes, NYE TM program koordinátora.  

A Tanítsunk Magyarországért program résztvevői elkötelezettek a koronavírus-járvány terjedését megelőző intézkedések megtételében is, így szükség esetén a korszerű eszközök segítségével a mentorok és mentoráltjaik napi kapcsolattartása is lehetővé vált.  

A laptopokat Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja, valamint a Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem általános rektorhelyettese adta át a tanulóknak, akik mentoraik segítségével megilletődve, de annál nagy örömmel próbálták ki új eszközeiket.  

A program házigazdája Náray Erika színésznő, és Kavasánszki Orsolya egyetemünk mentor-hallgatója volt.  

           

 
Fotók: www.nye.hu és www.nyiregyhaza.hu

 


 

2016, Nyiregyhaza